LÁSZLÓ PETRA ÁLDOZATA MADRIDBAN LESZ FOCIEDZŐ

Akkorát rúgott László Petra Oszama Abdel-Muhszen Algadabba, hogy a szír fociedző egészen Madridig repült. Megérkezett hétéves kisfiával Münchenből a spanyol fővárosba, ahova Miguel Angel Galan, a CENAFE edzőképző központ vezetője invitálta meg.

Miután a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöki tisztére is pályázó Galan megtudta, hogy korábban a szír Al-Fotuwa csapatát irányította az a menekült, akit a magyar operatőr felrúgott a szerb-magyar határon, megkérte a Getafe marokkói játékosát, Mohamed Labrouzit, segítsen neki előkeríteni a férfit.

Megtalálták Münchenben, fölvették vele a kapcsolatot, s állást ajánlottak neki: dolgozzon a madridi klub utánpótlás-részlegénél. Algadab természetesen azonnal elfogadta az ajánlatot. A munkalehetőséggel hivatalos papírokhoz jut, új életet kezdhet, s kisfia álmát is megvalósíthatja: futballista akar lenni, mint az egyik bátyja. Galan segítsége ezzel nem ért véget, a menekült rendelkezésére bocsájt egy családi házat is, aminek rezsijét magára vállalta, de úgy hírlik, a támogatásból hamarosan kiveszi a részét a város önkormányzata is.

Oszama Abdel-Muhszen Algadabba és gyermeke kigáncsolásának képsorai bejárták a világsajtót
De Algadab élete nem lehet teljes, amíg felesége még egy törökországi táborban van. Galan ígéretet tett arra, hogy segít a nőt, és másik két gyermekét is Madridba költöztetni.

Spanyolországban 17 680 menekült befogadását vállalta. László Petra tette az Algadab-családot olyan élettel ajándékozza meg, amiről nem is álmodhattak, amikor útra útra keltek.

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …