Lebontják a pisai ferde tornyot?

“Eldőlt”, lebontják.

A napokban szomorú döntést hozott az olasz kormány, az EU-val és Pisa önkormányzatával karöltve. Különösen veszélyesnek  nyilvánították az ország egyik nevezetességét a pisai ferde tornyot, ezért hamarosan elkezdik az építmény bontását.

Pisai ferde torony mentése “Műemlék ide vagy oda, mennie kell!” Mondta Attilo Baldassarre azon építészmérnökök egyike akit az EU bízott meg a torony állapotának felülvizsgálatával. A 14 főből álló csoport nagy része egyöntetűen bár, de fájó szívvel az épület lebontása mellett foglalt állást. Azzal érveltek hogy az objektum, minden erőfeszítés ellenére fokozatosan és egyre gyorsabban dől.  A kritikus szöget jelenlegi számítások szerint csak 2018-ban zárná be a talajjal, de ez az időpont könnyen előrébb is csúszhat a potenciális földmozgások és az időjárás viszontagságai miatt.

Történészek, olasz állampolgárok ezrei és turisták sokasága tüntet a döntés ellen. Nem akarják elhinni hogy ez megtörténhet. Pedig megfog, mivel a munka előkészületei hamarosan elkezdődnek. Egyes hírek szerint a pisai ferde torony 2015 szeptemberére el is tűnhet a föld színéről.

[PA]

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …