Melyik démon jelképezi a személyiségünk sötét oldalát?

Mindenkinek vannak rossz tulajdonságai, amelyet egy pokolfajzathoz hasonlíthatunk.

Higgyen bárki, bármiben, abban mind egyetérthetünk, hogy a jó és a rossz határozza meg az életünket és az Univerzumot. Ha ez a két oldal egyensúlyban van, akkor nincs baj, ám a mérleg nyelve olykor egyik vagy a másik irányba billen.

A világ különbözői hiedelmeiben az emberek különböző módon különböztetik meg a jót és rosszat. Létezik például a fekete és a fehér mágia, a világos és a sötét udvar tündérei, vagy az angyalok és a démonok.

A jó és a rossz örökös harcban áll egymással, ám soha, egyikük sem nyerhet. Ilyen csatákat vívnak az emberek is, hiszen minden személyiségtípus rendelkezik jó és rossz jellemvonásokkal, amihez hozzápárosíthatunk egy-egy természetfeletti teremtményt.

A sötét oldalunkat egy-egy démonnal azonosíthatjuk, hiszen az Ótestamentumból tudjuk, hogy rengeteg pokolfajzat él az alvilágban, ráadásul mindegyik rendelkezik valamelyik főbűnnel. Ha szeretnénk tudni, hogy a mi rossz tulajdonságainkat melyik démon jelképezi, akkor válasszunk egy kártyalapot a lenti képről!

1. Shedim – az uralkodó démon: Ez a lény arról híres, hogy a kiszemelt személyt a saját szolgálatába próbálja állítani, hogy úgy mozgathassa, mintha báb lenne. Shedim akár meg is szállhatja az alanyt, ezzel megfosztva az egyéniségétől, önállóságától. A zsoltárok könyve azt is írja róla, hogy áldozat bemutatást követel magának.

Amennyiben az első kártyalapot választottuk, akkor a sötét oldalunkra az irigység a jellemző. Dominanciára vágyunk, a pozíciónkat pedig nagyon féltjük. Nem bírjuk elviselni, ha mások kezében van az irányítás, esetleg más mond véleményt helyettünk, ezért folyamatosan arra törekszünk, hogy irányíthassuk a környezetünket.

Nagyon frusztrál, ha úgy alakul, hogy nem ellenőrizhetünk valamilyen körülményt. Jellemző ránk, hogy nemcsak az emberek tetteit, hanem az érzelmeit és gondolkodását is szeretnénk irányítani. Ennek oka az, hogy attól félünk, hogy amennyiben nem cselekszünk így, akkor elveszítünk valamit.

2. Elilim – a bálványimádat démona: A héber Ávodát Elilim kifejezés magyarul azt jelenti, hogy bálványimádás. A judaizmus idején ez igazi véteknek számított. A démon isteníti magát, esetleg valaki mást, emellett szemfényvesztéssel, bűvölettel ráveszi az embereket a tökéletlenségre az alantasság éltetésére, ami irányulhat tárgyakra, személyre, vagy rossz szokásra.

Ha a második kártyalapot választottuk, akkor a kevélység jellemzi a sötét oldalunkat. Hiú emberként megpróbálunk kitűnni a tömegből, és mindent megteszünk azért, hogy többnek látszódjunk mindenki másnál.

Amikor például esküvőre megyünk, akkor még az arát/vőlegényt is túl akarjuk ragyogni. Az sem kizárt, hogy van egy példaképünk, akire abszurd rajongással tekintünk, és semmi pénzért se vallanánk be, hogy imádottunknak is vannak hibái, gyengéi.

3. Meni – sorsdémon: A szerencsedémon rokona Izajás könyvében bukkan fel. Ő az, aki hirtelen jött vagyonnal, dicsőséggel próbál megkísérteni. Meni nem az erényei miatt, hanem számításból, passzióból emeli fel a klienseit.

Ha a harmadik kártyalapra esett a választásunk, akkor a torkosság jelképezi a személyiségünk sötét oldalát. Hajlamosak vagyunk az időtlen érték és érdem helyett az aktuális érdekre koncentrálni. Nem az egészséggel és a fenntarthatósággal foglalkozunk, hanem azzal, hogy meglegyen a pillanatnyi kényelmünk.

Türelmetlen emberként egyszerre akarunk mindent. Mindig csak a célt értékeljük, míg az úttal nem foglalkozunk. Az is jellemző ránk, hogy nem azt méltatjuk, aki megérdemli, hanem azt, akitől viszonzást várunk. Az előítéletesség is jellemző ránk.

4. Gad – a szerencsedémon: A bálványimádat egyik tárgya, aki kétes értékű sikerrel vakítja el a kapzsi, pénzsóvár embereket. Izajás könyve azt írja a démonról, hogy: „Titeket azonban, akik elhagytátok az Urat, és elfeledkeztetek szent hegyemről; akik asztalt terítettetek a szerencseistennek, és fűszeres bort töltöttetek a sorsistennek…” (Iz 65,11)

Ha a negyedik kártyalapra esett a választásunk, akkor a fösvénység jellemzi a sötét oldalunkat. Habár nem szakadunk bele a munkába, mégis ülünk a pénzünkön, amit még hasznos holmira se szívesen adunk ki, de a hitványságra szívesen költünk.

Szerencsejátéktól, adományból, örökségtől várjuk a bőséget, és az sem kizárt, hogy szerencsejáték-függőségben szenvedünk. Munka helyett sorsolásban kerekedünk felül az embertársainkon, mégis lenézzük őket.

5. Seirim – kecskedémon: Sok olyan démont tartunk számon, amelyet valamilyen állattal azonosítanak. Ilyen az Ószövetségben felbukkanó Seirim is, aki kecsek képében jelenik meg, ami a sátánizmus közismert jelképe.

Ha az ötödik kártyalap mellett döntöttünk, akkor a jóra való restség jellemző a sötét oldalunkra. Bizalmatlanok vagyunk másokkal szemben, emiatt folyamatosan álarc mögé bújunk, a féltve őrzött titkainkat pedig senkinek sem áruljuk el.

Az embereket nem engedjük közel magunkhoz. A segítőkészség nem jellemző ránk, de azt sem fogadjuk el, ha valaki nekünk próbálna segíteni. Nem várjuk el és nem is viszonozzuk a szeretetet. Jellemző ránk, hogy a kedvenc háziállatunkat jobban szeretjük, mint a körülöttünk élő embereket. Lehet, hogy arroganciával próbáljuk leplezni a kisebbségi érzésünket.

6. Ketev – a pusztítás démona: A rombolásról híres pokolfajzatot a járvánnyal, ragállyal azonosítja a zsoltárok könyve. Ketev éjjel és nappal romlaszt.

Ha a hatodik kártyalap mellett tettük le a voksunkat, akkor a harag jellemző a sötét oldalunkra. A harag hirtelen kerít a hatalmába, és nem ereszt, emiatt tele vagyunk rosszindulattal. Sokszor átkozódunk, sőt, olykor még egy vudubabába is szívesen döfködjük a tűket.

A gyűlöletünk tettlegességben csúcsosodhat ki. Emellett az is jellemző ránk, hogy igazságosztónak, bosszúállónak neveztük ki magunkat. Tőlünk nem áll távol az, hogy direkt keresztbe tegyünk másoknak, és az sem okoz bűntudatot, ha bosszúból, féltékenységből, irigységből tesszük tönkre a felebarátunk munkáját.

7. Lilit – az éjszakai démon: Az egyik leginkább ismert démon, aki rengeteg sorozatban, filmben felbukkant, mint a csábítás, rászedés, kihasználás démona. Az ilyenfajta démonok leginkább a ragadozó állatokra hasonlítanak. Egy magyar fordítású Biblia-vers így szól róluk:
„Vadmacskák találkoznak ott hiénákkal,
és démon kiált a társának;
bizony, ott rejtőzik a boszorkány,
és talál nyugvóhelyet magának.” (Iz 34,14)

Az utolsó kártyalap szerint a bujaság jellemzi a sötét oldalunkat. Szeretünk kicsapongó életet élni, hajszoljuk az élvezeteket, és általában éjszaka élünk igazán. A partnereinkre csak használati eszközként tekintünk, ezért gyakran cserélgetjük őket.

A mának élünk, a korunkról bármikor hazudunk, de gyakran az sem igaz, amit a foglalkozásunkról, élethelyzetünkről mondunk, mert bármikor képesek vagyunk mást állítani, ha be akarunk hálózni valakit. A viszonyaink öncélúak, felszínesek, és egy csepp érzelem sincs bennük.

(Forrás: noiportal.hu)

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Szellemlány hangja egy sziklából? [Érdekes hangfelvétel]

Érdekes felvételre hívta fel figyelmünket az egyik kedves nézőnk, amelyben állítólag egy rejtélyes női hang …