Mi miatt szorongsz e pillanatban?

Én azt mondom neked, hogy a jelen az egyetlen valóság. A jövő csupán a képzeleted, a múlt csak az emlékezeted. Nem léteznek. Csupán a jelen pillanat létezik. Ha teljesen éber vagy a jelenben, ha összegyűjtöd a tudatosságodat a múltból, a jövőből és a jelenre összpontosítod, akkor megismered a szabadság izét.

give-freedom-hd-wallpapers-t

De úgy tűnik hatalmas csapdába esett az ember. Még annyira sem szabad, mint a madár az égen, vagy a vadállatok az erdőben. Számtalan béklyó veszi körül, ő pedig elfogadta mindet.

Mi bánt e pillanatban? Mi gyötör e pillanatban? Mi miatt szorongsz e pillanatban? Ebben a csendben tökéletesen szabad vagy.

Ha egész nap zavart és nyugtalan vagy, sóvárogsz és vágyakozol, frusztrációt érzel, akkor éjjel rémálmok fognak gyötörni. De ha megélsz minden pillanatot a maga totalitásában, intenzíven, az egész lényeddel, akkor nyugodtak lesznek az éjszakáid, csendesek, ellazultak és békések. Még álmok sem fognak zavarni, mert az álmok a beteljesületlen, elfojtott életből jönnek.

A nyugati pszichológusok teljesen elszalasztották a lényeget – különösen a pszichoanalitikusak, az álmaidat elemezgetik anélkül, hogy a forrással foglalkoznának. A forrás az ébrenléted óráiban rejlik – annyi béklyó van rajtad, annyira be vagy börtönözve a vallásodba, erkölcsödbe, etikettedbe, udvariasságodba, hogy nem tudsz élni. A nem megélt pillanatok mind visszatérnek hozzád, amikor alszol, mert minden, amit nem éltél meg, becsusszan a tudattalanodba. Ha teljesen élsz…

Freud nagyon meglepődött volna, ha ellátogat Keletre, és elmegy megnézni az erdők mélyén élő bennszülötteket. Én ellátogattam hozzájuk, és legmeglepőbb dolognak azt találtam, hogy nincsenek álmaik. Ismerik az élet valódi mélységét és ellazulását. Reggel persze sokkal elevenebben, fiatalabban, frissebben tudnak szembenézni a nappal, hogy megint totálisan megéljék. A civilizált ember állapota ennek éppen az ellenkezője. Nem csupán éjszaka álmodik. Bármikor, ha ülsz a székedben, lehunyod a szemed, és ellazulsz, elúszik előtted valami álom.

Te nem élsz. Csupán vágyakozol az életre. Reméled, hogy egy napon majd élni fogsz, hogy ez az éjszaka nem tart örökké, hogy egyszer eljön a hajnal. De a rabszolga számára nincs hajnal. Sötétségben kell élni, anélkül, hogy valaha is megtudná, létezik a fény.

Ne vedd természetesnek az úgynevezett életedet. Az egyáltalán nem élet. Egy forradalmon kell keresztülmenned, és annak a forradalomnak nincs köze semmilyen politikához, semmilyen gazdasághoz .A spiritualitásodhoz van köze és az éberségedhez – amikor a legbensőbb magod megtelik fénnyel, a külső fényed is sugározni kezd.

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

SZIKORA RÓBERT A GYERMEKEINK MEGVÁLTÓJA! [NYÍLT LEVÉL]

  Első emlékem Szikora Róbertről pozitív volt.  Édesanyám öngyújtókat, meg tollakat rakott össze egy kis …