Miket látnak az emberek az alvási paralízis során?

Már korábban is írtunk az alvási paralízisről, hogyha többet akartok erről a jelenségről tudni, akkor kattintsatok ide. Most igaz történeteket hoztunk ezzel kapcsolatosan!

Jason minden éjjel az ágyához szegezve ébredt. A terror teljes mértékben valóságos volt. Jason folyamatosan egy ismeretlen jelenlétet érzett magam mellett a sötétségben. Ráadásul a férfi hobbija az volt, hogy kísértetjárta helyeken készített fotókat, ezért azon kezdett aggódni, hogy valami hazafelé követte. De mi is ébreszthette fel ténylegesen Jasont, hogyha nem a kísértetek?

1. Alvási paralízis
Az alvási kutatók szerint ez okozhat bénulást ébredéskor. Amikor REM fázisba süppedünk, akkor a testünk automatikusan lebénítja magát, kivétel a légzést és a szemmozgást. Ez segít abban, hogy ne mozogjunk akkor, amikor álmodunk. Azonban létezik olyan is, hogy ebben a helyzetben felébredünk és képtelenek vagyunk mozogni. Sokan ilyenkor úgy érzik, hogy egy boszorkányszerű teremtmény ül az ágyuk végében, esetleg a mellkasukon. Sokszor az alvási paralízist démonokkal, boszorkányokkal és szellemekkel magyarázzák. Médiumok szerint ez lehetséges is, hiszen nem mindig találnak rá tudományos magyarázatot.

2. Paranormális jelenségek
A szellemek rá tudnak akaszkodnak az élőkre, hiszen rengetegen ezen a világon rekedhettek, ezért megpróbálhatnak kapcsolatba lépni az élőkkel. Jason azonban nem tapasztalt olyan dolgokat, amelyek a szellemjárással kapcsolatosak. Nem hallott furcsa hangokat, nem érezte azt sem, hogy figyelik.

3. Irányított álmodás
Vannak emberek, akik képesek irányítani az álmaikat. Tudják, hogy álmodnak és bármely irányba képesek elvinni azokat. Azonban sokszor előfordul a kontroll elvesztése is, amely félelemmel jár együtt. Ez is történhetett Jason esetében.

forrás: TheGhostDiaries

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …