Ne másoknak próbálj megfelelni!

Amint kezdesz felelősséget vállalni önmagadért, elkezded levetni álarcaidat. Mások megzavarodnak, mert mindig voltak elvárásaik feléd, amelyeknek mindig megfeleltél. Most úgy érzik, kezdesz felelőtlenné válni.

Amikor azt mondják, hogy felelőtlen vagy, egyszerűen azt mondják, hogy kezdesz kikerülni a hatalmuk alól. Szabadabbá válsz. Hogy elítéljék a viselkedésedet, gyerekesnek vagy felelőtlennek nevezik.Valójában növekszik a szabadságod. És kezdesz felelőssé válni, de a felelősség a válaszolás képességét jelenti. Ez nem egy kötelesség, amelyet a szokványos értelemben teljesíteni kell, hanem fogékonyság, érzékenység.Minél érzékenyebbé válsz, annál gyakrabban tartanak sokan felelőtlennek – és ezt el kell fogadnod -, mert az érdekeik, a befektetéseik nem térülnek meg. Sokszor nem teljesítesz az elvárásaik szerint, de senki sem azért van itt, hogy mások elvárásait teljesítse.

Az elsődleges felelősség önmagadért terhel. Ezért a meditáló először nagyon-nagyon önző lesz. Később azonban, amikor már összpontosultabb vagy, gyökeret versz a saját lényedbe, áradni kezd belőled az energia. Ez azonban nem egy kötelesség. Nem arról van szó, hogy kötelező megtenned. Szívesen teszed; megosztod másokkal.

– Osho –

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …