Nyughatatlan lelkek – Creepypasta

Amikor eltemetnek valakit, (jó eséllyel) azért is teszik, hogy az illető végső nyugalmat találjon. Persze, a búcsúzó családtagoknak is fontos, hogy látják, elhunyt szerettük teste hitüknek megfelelően jó helyre kerül. Időnként azonban az “örök” nyugalom egyáltalán nem tart olyan sokáig.

Barbados trópusi szigetén egy gazdag ültetvényes család, a Chase família kriptája talán a legtitokzatosabb hely. A Krisztus Temploma parókia kertjében található, földbe ásott, fenséges kriptát 1792-ben “avatták” fel, az első halott, akit oda temettek, Elizabeth Elliot volt. A kripta néhány évvel ezután gazdát cserélt, és mikor felnyitották, hogy újabb halottat helyezzenek el benne, meglepődve vették észre, hogy sem Mrs. Elliot, sem pedig a koporsója nincs a kriptában. Nyomtalanul eltűntek. Ez már némi aggodalomra adhatott volna okot, de az igazi furcsaságok csak ezután kezdődtek.

A kriptát újra eladták, Thomas Chase ezredes és családja tulajdonába került. Először két gyermeket, Ann Marie-t, majd néhány évvel ezután Dorcast temették el. Dorcas halálának körülményeiről sokat pletykáltak, azt suttogták, hogy a lány nem tudta elviselni durva és agresszív apjának viselkedését, és a mérhetetlen bánatba, kétségbeesésbe halt bele. Alig egy hónappal később a gyermekek apja, Chase ezredes öngyilkos lett. Mikor a temetés után felnyitották a kriptát, hogy az ezredes koporsóját is elhelyezzék benne, hihetetlen látvány fogadta a gyászolókat. A koporsókat egy ismeretlen erő egyszerűen szétszórta, felforgatta.

A család először sírrablókra gyanakodott. Azonban a kriptát lezáró márványlap megmozdításához legalább hat-nyolc emberre volt szükség, a koporsók pedig nehéz ólombéleléssel készültek. A furcsaságok ellenére a koporsókat újra elhelyezték (a kisebbeket a nagyobbakra), és Chase ezredest is eltemették.

Négy évvel később újabb temetésre készültek, és amikor felnyitották a kriptát, újra kaotikus állapotokat találtak: a koporsók szétszórva, felforgatva, fejjel lefelé voltak a kriptában. A kriptában, melyet nem nyitottak ki és tökéletesen le volt zárva. Pár hónappal később újra megismétlődtek az események: a korábban elrendezett koporsókat teljesen más helyen voltak, sőt valami olyan erővel “csapta” őket egymáshoz, hogy ez egyik jelentősen meg is rongálódott.

Az esetre végül Barbados kormányzója, Lord Combermere is felfigyelt. Elrendelte, hogy a kriptát a lehető legalaposabban meg kell vizsgálni, a kripta padlóját finom szemcséjű homokkal fel kell szórni (hogy bármilyen lábnyomot észrevehessenek), a lezárt kriptát pedig le is kell pecsételni. Két évig hagyták így a kriptát. A két év alatt azonban az arra járó kíváncsiskodók furcsa hangokat, sikolyokat és döndüléseket hallottak a kriptából. Hogy ki vagy mi okozta ezeket a hangokat, senki sem tudja.

Két év elteltével több százan figyelték, ahogy kőművesek és markos férfiak leverték a pecsétet és felnyitották a kriptát. Bár kívülről semmi nem látszódott a hatalmas márványlapon, bent a már-már szokásos hihetetlen látvány fogadta őket. A koporsók szétdobálva, egymásra hajigálva… A Chase család ekkor döntött úgy, hogy többé nem zárja le a kriptát, halott szeretteiket pedig egymástól távol, a parókia temetőjének különböző pontjain helyezik el.

A mai napig nincs valódi magyarázat arra, hogy mi történt a koporsókkal. Bár több elmélet is született, például az, hogy földrengés vagy árvíz okozta a koporsók elmozdulását, egyiket sem sikerült bizonyítani. Van, aki szerint Thomas Chase maga okozta az “átkot”, a kegyetlen férfi ugyanis még holtában is kínozta a szeretteit, ezért nem nyugodhattak. A kripta ma is látható Barbadoson, de közel kétszáz éve üresen áll.

forrás: parapercek

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …