A fák között, mintha egy emberi alak állna.

ÖNGYILKOSOK ERDEJE JAPÁNBAN! Vajon mi történik ott? #AOKIGAHARA

Mostanság ismét reflektorfénybe került a Japánban lévő öngyilkosok erdeje a “The Forest” című film miatt.  Aokigahara, más néven Dzsukai arról híres, hogy a világon itt történik a legtöbb öngyilkosság, megelőzve az Amerikában található Golden Gate hidat.

Miért is lehet az, hogy a Japán emberek ezt a helyet választják életük utolsó tragikus helyszínéül?

Egy 1960-ban íródott népszerű regényben (Nami no Tó – Macumoto Szeicso) a történet végén a szerelmes pár ebben az erdőben vetett véget az életének. Ez a végzetesen romantikus gesztus tehet részben arról, hogy az öngyilkosok ezt a helyszínt választják, azonban már 19.-ik században is szorosan összekapcsolódott az erdő hírneve a halállal. Az ubaszute japán szokás szerint, amit leginkább az eutanáziához lehetne hasonlítani, a legyengült öregebb embereket a rokonság kikísérte ebbe az erdőbe, hogy végül itt haljanak éhen, vagy szomjan.

Mivel a halál fogalma szerves része lett az erdőnek, így ez a nyomasztó hangulat tálcán kínálta azt is, hogy idővel mindenféle mende-mondák mítoszok szövődjenek az erdő híre mellé. Az erdőben járó emberek gyakran látnak elsuhanó árnyakat, és még azok is gyakran éreznek késztetést az öngyilkosságra, akik egyébként nem öngyilkosság miatt látogatták meg a helyet.

aokigahara
(A nyomasztó hangulat garantált az erdőben, hiszen eléggé gyakran lehet “belebotlani” öngyilkosságot elkövetett holtestekbe. A helyi hatóságok 1970 óta folyamatosan járják az erdőt holtestek után kutatva, de még így se találnak rá mindre.)

Vajon milyen racionális magyarázatot találhatunk az erdőben zajló jelenségekre?

Az emberek egy része úgy gondolja, hogy az erdőben paranormális tevékenységek folynak. Az ott meghalt emberek lelke járja a fák sűrűjét, az élőket rémisztgetve, és öngyilkosságra biztatva. Viszont ne feledjük el, hogy Japánban az öngyilkosságnak régmúltra visszanyúló hagyományai vannak. Gondoljunk csak a harakirire, vagy más néven a szeppukura, ami lényegében egy rituális öngyilkosság, célja az, hogy az ember megtisztuljon az Őt ért szégyentől. Ha ezt összevetjük azzal, hogy az erdőnek alapból van egy nyomasztó hangulata, illetve hogy a nagy terjedelmű erdőkben gyakran képződik infrahang (amit az emberi fül nem hall) a széltől. Ez képes lehet arra, hogy az arra tévedt turistákból is szorongást, illetve depressziót váltson ki. Az infrahang egyébként megmagyarázhatja az erdőben látott kísérteties jelenségeket is, ugyanis ez a hangtartomány képes arra, a szorongás, hányinger, rosszullét mellett arra is, hogy az emberből hallucinációkat váltson ki.

Akármi is legyen az igazság, az erdőben nem csökken az öngyilkosságok száma, és még mindig rengeteg holtestre lehet bukkanni. Az alábbi képet érdekességképpen rakom be. Véletlenszerűen sétálgattam virtuálisan az erdőt átszelő országúton a Google Street View segítségével, és az alábbi “dolgot” láttam meg:

A fák között, mintha egy emberi alak állna.
A fák között, mintha egy emberi alak állna.

 

Kicsit messzebb, egy másik “árny alak”. (Szintén eredeti kép)

arnyek-ember

Persze, ez talán nem is rejtélyes hiszen járhatnak emberek az erdőben, de azért érdekes, mert eléggé hatalmas az erdő ahhoz, hogy csak úgy véletlenszerűen kiszúrjunk benne egy emberi alakot a fák között, ahogy “minket figyel”. A képre kattintva egyébként elérhető a Google Maps, láthatjuk hogy nem fotó manipulációról van szó.

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …