Patkányméreggel mosunk fogat?

Patkányméreggel mosunk fogat?

Eme címmel riogat minket rögtön az álhír, amelyet egyik olvasónk ajánlott figyelmünkbe. Nézzük meg, hogy józan egyszerű gondolkodással, hogyan is lehet kideríteni hogy átverésről van szó, rémisztgetésről, marketing trükkről.

Az eredeti cikk:

Ki hitte volna, hogy sokan méreggel mosunk fogat? A fogkrémek legtöbbjében ugyanis rákkeltő, maró hatású szer, nátrium-fluorid van, és ahelyett, hogy szép fehérre tisztítaná fogainkat, szétmarja a fogzománcot. A kozmetikus azt tapasztalta, hogy a NaF gyulladást, ekcémát okoz.

 

Azt tapasztalta?” Kit érdekel hogy mit tapasztal egy kozmetikus, amíg nem végzett klinikai teszteket? Sokan tapasztalnak az éjszakai eget bámulva ufót, amiről aztán esetek túlnyomó többségében kiderül, hogy műhold, csillag, repülő  mécses, stb… Egyébként a Vénusz bolygót szoktál legtöbbször ufónak látni. Ne alapozzunk semmit a tapasztalatainkra, mert akkor könnyen félrevezethetjük magunkat… Kísérletezzünk  bizonyítsuk az igazunkat… vagy hallgassunk olyanokra, akik elismertek a szakterületükön, és megtették ezt már helyettünk!

A fluoridos fogkrém nagyon sok bőrprobléma okozója. Azt mondják, hogy a fluor a fogszuvasodás megelőzésében játszik fontos szerepet. Nézzük csak a tényeket. A nátrium-fluorid (NaF) mérgező vegyület. Utánanéztem, milyen felhasználási területe van, hol alkalmazzák még ezt a „csodaszert”:

  • patkányméreg
  • csótányirtó
  • üvegmaratás
  • féregirtó
  • tűzoltókészülékek töltőanyaga
Itt a kedves cikkíró egy érvelési hibával próbálja átverni az olvasót.  Bár nem írta hol bukkant eme “tényekre” hogy ilyen célokra használják a fluoridot, higgyünk neki. Nem kizárt h ilyen területeken is használják. Azonban “véletlenül” elfelejti megemlíteni, hogy mikor emberi használatra készült termékekben használják a fluoridot, akkor azt miképp teszik. Eszik, lélegzik, tapintják, nézegetik…? És ami a legfontosabb: Milyen mennyiségben? A fenti felvezetés után ne igyunk vizet hiszen abba emberek millió fulladtak már bele! Sőt mi több, ha megiszol 10 liter vízet, akkor jó eséllyel meghalhatsz! Azt se felejtsük el, hogy azt a vizet isszuk, ami korábban szennyvízként úszkált… De ugyanilyen kontextusba helyezhetnénk a só használatot is… és oda írhatnánk nagybetűvel  hogy már az ókorban is holtestek tartósítására használták!!! Értjük már mi a probléma a fenti levezetéssel?
Az 1900-as évek közepén az Egyesült Államok legnagyobb alumíniumgyárában akadt egy kis probléma. Konkrétan nem tudtak mit kezdeni a gyártás során keletkezett sok alumínium tartalmú melléktermékkel. A por ugyanis annyira mérgező, hogy még az elhelyezés is gondot okozott. Igaz, patkányméregnek remekül bevált, mert szétette az állatok belső szerveit. Az emberi szervezetre is annyira káros, hogy számos országban betiltották az alumíniumedények árusítását, mert az edény anyaga reakcióba lép a benne főzött étellel.
A gyár tudomására jutott, hogy egy Texas állambeli kis városkában egyes vizsgálatok arra a következtetésre jutottak, hogy a vízben található természetes kalcium-fluorid erősíti a fogakat. Ezen felbuzdulva az alumíniumgyár a saját anyagát – az eladhatóság kedvéért – nátrium-fluoridra keresztelte.
Megpróbáltam leellenőrizni eme állításokat, de a google a fluor + gyár kulcsszavakra is csak mindenféle álhír portált dobott be. Kijelenthetjük hogy kacsa! Ha még sem az, akkor vajon miért nem említi meg a gyár nevét? Tudjuk miért. 🙂

Több helyen fluorozták a csapvizet is, de sorban jöttek elő a problémák. Fulton városi tanácsa 3 év után beszüntette a vezetékes víz fluorozását, mert a fluor teljesen szétette a bronzalkatrészeket a hálózat összes vízmérőórájában. A víz fluorozásához előkészített vegyszer tartályán ez a felirat szerepel: „Vigyázat, maró hatású anyag”. Kezeléséhez zárt védőöltözet kötelező, mert levegővel keveredve már 50 milliomod arányban is rövid időn belül halált okozhat.

Itt a cikkíró újból érvelési hibával operál.  A fluor, és a fluorid nem ugyanaz az anyag! Ennyi erővel tiltsuk be a kenyeret is, hiszen a kenyérkészítéshez forró kemencére van szükség, a forró kemence meg káros az emberi szövetre ha túlságosan belenyúlkálunk….

Fluoridok: rákkeltő, gyilkos anyagok

A Massachusetts állambeli Worcester város fogorvos egyesülete kijelentette, hogy a fluorozásnak veszélyes, tudománytalan alapjai vannak. A fluor nem akadályozza meg a fogszuvasodást, kifejezetten káros az emberre, lassan ható, a szervezetben felhalmozódó méreg. Több kutatás arra az eredményre jutott, hogy a fluorozott víz a fogzománc foltosodását okozza.

FORRÁS? A google-ban keresve ismét csak álhíreket szolgáltató portálokon lehet erről hallani, egy releváns tudományos szaklap sem említi. Vagy csak nem az ufók állnak emögött is? Vagy a CIA tüntette el?!

Dr. Richard Burke biokémikus azt mondta, hogy évente 50 000 amerikai kap rákot a fluorozott víz ivásától. A fluorid a tápcsatornában, a vesében, a hólyagban okoz rákot, de összefüggésben van az emlő- és petefészekrákkal is. Egy brit felmérést ismertetve megdöbbentő bejelentést tett: „Birminghamben pár évnyi vízfluorozás hatására megnőtt a rákos esetek száma. Tanulmányaink során bebizonyosodott, hogy a fluoridok gyilkos szerek. Tömeggyilkosságokkal vádolható minden olyan intézmény, amely támogatja a fluorozás bármilyen formáját. A fluoridok az egyik fő okozói bizonyos születési rendellenességeknek is”.

Hol található eme publikáció, illetve nyilatkozat? Dr. Richard Burke tényleg létezik, és tényleg biokémikus. Azonban a publikációi közt nem szerepel a fluoridok kutatása:

http://www.biolsci.monash.edu.au/staff/burke.html

 

 A médiában sokszor hallunk az AIDS-ről. Csak egyetlen adat: 1981 és 1986 között 10 000 ember halt meg AIDS következtében. Ugyanebben az időszakban 25-ször annyian, negyedmillióan pusztultak el fluoridmérgezésben.

Ez tényleg elégé rémisztően hangzik, na de Forrás? Vagy csak hasra ütöttünk? 🙂

A kozmetikus tapasztalatai

Amikor egy adott probléma okát szeretnénk megtalálni, számos tényezőt kell számításba vennünk. A lehetőségek olyan kimeríthetetlenek, mintha tűt keresnénk a szénakazalban. Kozmetikai vonatkozásban erről annyit tudok mondani, hogy sok vendégemnél nem találták az okát a száj körüli apró pattanásoknak, és elég volt csak a fluoridos fogkrémet elhagyniuk.

Aha, aha… Nem találták az okát hogy mi okozhatja, de azért elhagyták a fluoridos fogkrémet… Ennyi erővel hívhattak volna valami ATV-s távgyógyászt is, aki kézrátétellel megműtötte volna… Placebo hatásról sem hallott még a tisztelt kozmetikus. (már ha tényleg elmúltak a pattanások, és nem csak kacsa)

Az egyik vendégemnél egy adott területen évek óta telepszerűen jelentek meg a gyulladt pattanások. Azt mondta a bőrgyógyász, hogy ez sajnos a gyógyszerek mellékhatása (gyomorfekélye volt). Egyszer aztán, amikor a kozmetikában elaludt az ágyon masszírozás közben, én még pakolásztam, hagytam pihenni, akkor vettem észre, hogy ahol álmában kifolyt a nyála, ott vannak a gyulladt pattanások. Végig abban a zónában! Kiiktattuk a fogkrémét, fluormentesre cseréltük, és 3 nap után már alig volt gyulladás, pár héten belül pedig megszűnt a problémája. Az egyik vendégem kisfia ekcémás volt, és amint elhagyták a fluoridos fogkrémet, rendbejött a kis pocok.

Anekdotázás… Józsi bácsi tehene épp akkor volt terhes a szomszédban mikor meggyógyultam! Akkor biztosan hogy valami köze van hozzá!!! Klinika teszteket végezni minek? Hisze nyilvánvaló hogy a tehén miatt történt a gyógyulás, Marika néni is megmondhatja. Hiszen neki meg épp akkor múlt el a derék fájása. Ilyen véletlenek nem létezhetnek!

Joggal kérdezheti bárki: akkor miért engedik, hogy ilyen termékek forgalomba kerüljenek? Én óvatosan csak annyit mondanék, hogy vannak emberek, akik a gazdasági érdekekre hivatkozva „kénytelenek” szemet hunyni bizonyos dolgok felett.

Igen igen, a zsidó háttérhatalom, meg a náci sátánok karöltve egy titkos CIA bázison tervelték ki az emberiség ellen ezt a dolgot – a kis szürkék nyomására.

A cikk végére még odaírta hölgy hogy kozmetikai szaktanácsadásért klikkeljenek a honlapjára, szóval egész biztos nem marketing trükkről van szó, és az is biztos hogy nem nyerészkedés okán írta a cikket. Nem nem, legyünk naivak  és hagyjuk magunkat rászedni! 🙂

Megjegyzésem: Nem kétlem hogy a fluorid káros lehet a szervezetre. Fontos azonban hogy milyen mennyiségbe kerül, és miként az emberi szervezetbe! Nagyon sok kamu oldal próbálja a termékeit, szolgáltatását rásózni a gyanutlan emberekre akik beveszik az ilyen rémhíreket! Legyünk résen, ne legyünk balekok!

Báár, ha erről a Fluorról van szó valójában, akkor én kérek elnézést! Tényleg káros!

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …