Rejtélyes Hold.

A hold

A Hold minden este fenn ragyog az égen. Annyira megszokott, annyira hozzátartozik életünkhöz, hogy nem is foglalkozunk vele, miszerint a fizika törvényei szerint nem is lehetne ott.

De hát ott van.

Nincs általánosan elfogadott elmélet a Hold keletkezéséről, pályája kialakulásáról, súlyáról, belső szerkezetéről és még néhány megfigyelt, de megmagyarázhatatlan felszíni jelenségről.

bolygó

Keletkezésének „hivatalos” elmélete szerint, egy Mars jellegű bolygó bejött a naprendszerbe, nekiütközött a földnek, ettől egy nagy darabja letört, ebből lett a hold.
Kiderült, ez az elmélet ellentmond a fizika törvényinek ezért átdolgozták. Megalkották a dupla ütközés elméletét. E szerint a Mars szerű bolygó az első ütközés után visszajött és még egyszer ütközött a földdel. Azonban kielégítő választ ez az elmélet sem ad.

Figyelembe véve a föld tömegvonzását és a fizika egyéb törvényeit, úgy hozzá egy maximum 30 mérföld átmérőjű hold tartozhatna, nyilatkozzák egyértelmûen a csillagászok. Azonban a hold átmérője 2160 mérföld. Nagyobb mint a Plútó.

letöltésAz Apolló küldetésekkel elhozott kőzetek megmagyarázhatatlan összetevőkből állnak.
A hold felszíne rendkívül kemény. Olyan ásványokat is tartalmaznak, mint a titán. Ami viszont a legmeglepőbb, a hold kőzetek feldolgozott fémeket is tartalmaznak. Rezet, csillámot, urán 236-t, neptúnium 237-t, ami természetes körülmények között eddig sehol nem fordult elő.
Az urán 236 az elhasznált nukleáris fűtőanyag radioaktív hulladéka. A neptúnium 237 pedig mellékterméke a nukleáris reaktornak és a plutónium gyártásnak.

További érhetetlen tény, hogy egyes hold kőzetek titán tartalma tízszer magasabb a leggazdagabb titántartalmú földi kőzeteknél.

A tudósok arra sem találtak magyarázatot, hogyan lehetséges, hogy a holdkőzet 5,3 milliárd éves, amikor a föld, csak 4,6 milliárd éve keletkezett. Ez felborítja a keletkezésével kapcsolatos elméleteket.
Dr Harold Urey , Nobel díjas vegyész szerint a minták olyan hihetetlenek, hogy nem tud rájuk magyarázatot adni, különösen a kőzet magas titántartalmára.letöltés (1)
Ezek a fémek szinte elnyűhetetlenek és rendkívül rossz hővezetők.
A hold pályája is sok fejtörésre ad okot. Kozmikus szemlélettel nézve, rendkívül közel kering a földhöz, ennek ellenére nem zuhan rá.
Két tudós, Christopher Knight és Alan Butler „Who built the Moon?” (Ki építette a holdat?) címmel írt könyvet a holddal kapcsolatos anomáliákról.

A könyvben hosszan sorolják a tényeket, elméleteket, számításokat, végül a következõ megállapításokat teszik:

A hold nagyobb, mint amilyennek lennie kéne.
Idősebbnek tűnik, mint amilyennek lennie kéne.
Sokkal kisebb a tömege, mint amilyennek lennie kéne.
Egy nagyon valószínűtlen pályán mozog

letöltés (2)A holddal kapcsolatos elméletekről pedig megállapítják: „Minden magyarázat a jelenlétére komoly nehézségekkel küzd.”

Őszinte tudósok meg is mondják, nem tudják hogyan került ide a hold. A fizika törvényei nem adnak magyarázatot arra, hogy ott legyen.
Isaac Asimov, orosz származású amerikai biológus és író nyilatkozta:
„Vagyis kénytelenek vagyunk azt a következtetést levonni, hogy a holdnak nem szabadna ott lenni ahol van.

A tény, hogy mégis ott van az olyan szerencsés véletlen, ami már túl szép ahhoz, hogy igaz legyen….”
Aztán ott vannak még a megmagyarázhatatlan fényfelvillanások . A csillagászok már több száz éve megfigyelték, hogy időnként fények jelennek meg a holdon. A NASA 1968-ban adta ki a nyilvánosság számára azt az összeállítást, melyet felkérésére neves csillagászok állítottak össze. Ebben az 1500-as évektől napjainkig rendszerezték a megfigyelt fényfelvillanásokat. ( A dokumentumot R277 számon tartják nyilván. Az interneten itt megtekinthető: http://www.creationism.org/books/nasalunar/ )

1953.-ban készült hiteles kép egy erős fényfelvillanásról

A NASA, 1969 novemberében 1 tonna TNT-nek megfelelő energiával nekiütköztettek egy modult a holdnak. A kísérlet megfigyelői azt mondták: „A hold úgy kongott, mint egy harang.”
Mariuce Ewing a szeizmikus kísérlet egyik vezetőjének, sajtótájékoztatón tett nyilatkozatából: „Hogy ez mit jelent, azt most inkább nem értelmezném, de olyan volt, mintha valaki megütött volna egy harangot egy templomtoronyban, és az ütéstől az további 30 percig kongott volna.”
Később egy 11 tonna TNT-nek megfelelő ütköztetésnél a NASA szerint a hold úgy reagált mint egy gong. Folyamatosan rezgett 3 óra 20 percen keresztül egészen 25 mérföldes mélységig.
Khen Jhonson, aki az Apollo program idején az Adat és Fotó Ellenőrző Részleg vezetője volt, nyilatkozta erről a kísérletről: „Nem csak kongott, hanem olyan módon hullámzott, mintha gigantikus rezgéscsillapító merevítés lenne a belsejében.”

hold

A sok megmagyarázhatatlan tény kapcsán, egyre többen vetik fel a belül üres hold elméletét. Ez esetben megmagyarázható a pályája, a becsapódásokat követő rengés, és az a földrajzi (holdrajzi) adottság, hogy a holdkráterek mélysége limitált.
Csupán a keletkezése marad homályban.
Igen elgondolkodtató az a tény, hogy ennyi rejtély, ennyi felfedezésre váró különlegesség ellenére, a NASA negyven éve nem tért vissza a holdra. Pedig a holdon épített bázis, a világűrbe vezető út kapuja lehetne.
Építettek űrsiklót, nemzetközi űrállomást, tervbe vették egy marsi kolónia létrehozását, de ami a legkézenfekvőbb lenne, a szomszédban keringő hold felfedezése, a rejtélyek megfejtése, erre vonatkozóan nem történik semmi. Miért?

forrás: costadelsolmagazin.com

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …