Sokkoló – AIDS-et hordozó szúnyogok szöktek el egy Cambridge-i laborból.

Halálos kórral fertőzött moszkitók szabadon repkednek az Egyesült Királyságban?  s.alambaigi20130605063518720

A Cambridge-i Egyetem egyik biológiai kutatólaboratóriumából több tucat AIDS vírussal fertőzött szúnyog szabadult ki a szellőzőn át a szabadba, miután az egyik diák véletlenül eltörte a terráriumot amiben tanulmányozták a rovarokat.62751_711650451_big

 Az iskola szóvivője elmondta hogy aggodalomra semmi ok. Az apró rovarok ugyanis csak néhány napig életképesek a szabadban, ráadásul képtelenek a szaporodásra hiszen elővigyázatosságból ivartalanítanak minden egyes példányt. A tárolóból megszökött élőlények csípésétől sem kell félni ugyanis csak is és kizárólag hím példányok alkotják a mesterséges populációt. A szúnyogokról tudni illik hogy csak a nőstény egyedek táplálkoznak vérrel, a hímek növények nedveit szívogatják.

Az ADIS ellenszerének kutatása érdekében ültetik a vírust az ízeltlábúakba. Ugyanis néhány kutató úgy véli hogy bizonyos génkezelt rózsafajta által termelt enzimek pusztíthatják a fertőző molekulákat.

20100705dnslabora5

Tehát nem kell félnünk attól hogy ezek az bosszantó teremtmények bárkit is megfertőznének a kórral. Sőt, elképzelhető hogy egyszer talán nekik köszönheti majd sok-sok ember a gyógyulását, ahogy az is lehetségessé válhat hogy megelőzzük a megbetegedéseket is a védőoltások beadásával.

[PA]

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Villanyoszlopnak hajtott a kocsijával az anya, hogy bebizonyítsa a gyerekeinek, isten vigyáz rájuk

Az anya egy villanyoszlop felé kormányozta az autót, amelyben benne ültek az 5 és 7 …