Sokkoló kampány – Miért nem látod, hogy kék és fekete?

A múlt heti ruhaszín szenzációt változtatta sokkoló felhívássá a Salvation Army elnevezésű női jogvédő szervezet.

kék

Néhány nappal ezelőtt megjelent az egyik közösségi oldalon egy női ruha, amit nagyon sokan fehér-arany színűnek láttak, míg mások, helyesen, kék-fekete árnyalatban érzékelték a holmit. A fotó az egész világon elterjedt, és a hírekbe is bekerült.

Hamarosan a jelenségre megérkezett a magyarázat, amely szerint azért látjuk különbözőképpen a ruhát, mert az agy más környezetet vesz figyelembe. Azt hihetnénk, hogy a ruha ügye ennyivel lezárult, ám nem így van!

A Salvation Army nevű női jogvédő szervezet ugyanis egy sokkoló kampányhoz használta fel a szó szerint színes hírt, és a Twitter oldalukon megjelentettek egy képet, amin a modell az említett fehér-arany ruhában pózol, a teste pedig tele van kék-fekete foltokkal. A kép szlogenje a következő: „Miért olyan nehéz a kéket és feketét látni?”

A fotó természetesen a nők elleni erőszakra szeretné felhívni a figyelmet. A Salvation Army ezzel a húzásával rámutatott, hogy az életben sokkal súlyosabb dolog vannak, mint az, hogy egy női ruha valójában milyen színű.

(Forrás: hir.ma)

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …