Stephen Hawking szerint csak idő kérdése, és halhatatlanok leszünk

Az emberiség halhatatlan lesz – állítja Stephen Hawking a világ vezető elméleti fizikusa. A 162-es IQ-val megáldott, ALS betegséggel küzdő Hawking már most ötven évvel túlszárnyalta orvosai által neki jósolt időt. A tudós szerint a jövőben mindenki megteheti ezt, egy bizonyos értelemben örökké tudunk majd élni.

hawking-warning-artificial-intelligence.si

A fizikai test idővel tönkremegy, ám az emberi agy a számítógépes programokhoz hasonlóan működik, ezért Hawking szerint az egész tudatunk letölthető lesz akár számítógépre, akár valamilyen adathordozóra. A tudós egy értelemben úgy tekint az emberi testre, mint egy USB-kulcsra, aminek tartalmát egyszerűen át lehet másolni egy olyan helyre, ahol biztonságban megőrizhető, és szellemi szinten élhetünk tovább, amíg a tudomány ki nem talál valamit arra, hogy a tudatot hogyan másolja át újra egy működő emberi testbe. Persze a tudomány mai állása szerint ez az elképzelés még nem megvalósítható, de csak idő kérdése, míg az ilyen irányú kutatások célt nem érnek.

Kicsit szürreálisan hangzik, hiszen azt még mindig nem tudjuk, hogy az emberi test és a tudat hogyan fonódik össze: elképzelhető, hogy nem lehet szétválasztani a kettőt.

kapcsolódó videó:


forrás: lemon.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …