Szellem vagy csaló kísért a nápolyi régészeti múzeumban?

Szellem vagy csaló kísért a nápolyi régészeti múzeumban? A kísértethistóriát még nem sikerült megfejteni.

Az egyik teremben hagyott malterosvödör reggelre kiürült és még a helyét is megváltoztatta, a többi tárgy is megmagyarázhatatlanul ide-oda vándorolt, és furcsa zajok, hangok is hallatszottak. A nápolyi régészeti múzeumot kísértetek lakják – állították az épületet restauráló munkások, akik bejelentették, nem dolgoznak többé a múzeumban, amíg ki nem vizsgálják a titokzatos történéseket.

34123

A szellemektől való félelem annyira komolynak bizonyult a közismerten babonás és a földöntúli jelenségeket nagyon is komolyan vevő Nápolyban, hogy az ügy kivizsgálását személyesen a múzeum helyreállítási munkáit vezető Oreste Albarano professzor vállalta magára. Neki pedig meg is jelent a kísértet egy 19. századi ruhát viselő kislány képében.

A fehéren lebegő szellemről fénykép is készült, amelyet az olasz sajtó közölt. A felvételt azonban egy internetes blog azonnal fotómontázsnak kiáltotta ki. A csalás vádját Albarano professzor kikérte magának és a munkások is inkább saját szemüknek és megérzéseiknek hisznek. Ezért azt követelik, a múzeum fogadjon fel szellemirtót vagy hívjon papot.

Az Il Mattino nápolyi napilap az állítólagos fantom fényképét közölve azt kérdezte olvasóitól, hiszik-e, hogy valódi kísértetről van szó. A kérdésre minden második ember igennel válaszolt.

forrás: mult-kor.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Bitcoin Mesterséges Intelligencia

Mesterséges intelligenciával becsül jövőbeli virtuális deviza árakat a magyar startup

Világelsőként, gépi intelligenciával jelzi előre a Bitcoinhoz hasonló kriptovaluták jövőbeli árfolyamát egy magyar startup. Digitális …