Szellemeket látnak a cunami túlélői

Nem elég, hogy átélték a japán szökőár borzalmait, a túlélők olyan sokkot kaptak, hogy sokan szellemeket látnak.

Két éve óriási földrengés és cunami pusztított Japánban. Több mint 19 ezren haltak meg. A túlélők olyan traumát szenvedtek el, hogy többen közülük most hallucinálnak és szellemeket látnak. “Általában ott találkoznak a kísértetekkel, ahol a legnagyobb pusztítást végezte anno a szökőár” – magyarázta egy pszichiáter, aki Ishinomaki városában praktizál. Ez az egyik terület, ami a legsúlyosabb csapásokat szenvedte el.

JAPAN-DISASTER-ACCIDENT-NUCLEAR-ANNIVERSARY

Elhunyt barátjáért imádkozik a parton egy fiatalember

Néhányan már ördögűzőket és különböző szakembereket is felkerestek, hogy segítsenek rajtuk. Pszichológusok szerint azonban egyértelmű, hogy az akkor átélt szörnyűségek “kísértik” most őket. Ezt orvosi szaknyelven úgy hívják, poszttraumatikus stressz szindróma. Ilyenkor az emberek újból átélik a tragédia néhány jelenetét, ezért a szigetországnak most szembe kell néznie ezzel a problémával is – figyelmeztetnek a hozzáértők. Hozzáteszik: addig nem lesz változás, amíg az emberek átmeneti otthonokban laknak, és nem kezdhetnek új életet.

Egy férfinél is az ideiglenes lakásában kezdődtek a problémák: Shinichi Yamada el tudott menekülni a hullámok elől és megmentett két Buddha szobrot a megsemmisüléstől. Amikor magával vitte őket átmeneti szállására, furcsa dolgok kezdtek történni. Gyerekei hirtelen megbetegedtek és valami megmagyarázhatatlan hűvösség árasztotta el a házat. “Sokszor lefekvésnél úgy éreztem, hogy valaki sétál a mellkasomon” – mesélte a férfi. Ezután ő is segítséget kért.

Egyesek fejetlen, kéz és láb nélküli szellemekről beszélnek, mások misztikus lényeket látnak sorbaállnak boltoknál. A valóságban azonan az, hogy az üzletek helyén már csak törmelék van. A taxisofőrök sem mernek az elpusztult területekre behajtani, mert attól félnek, hogy kísértetek ülnek be hozzájuk.

forrás: life.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Szellemlány hangja egy sziklából? [Érdekes hangfelvétel]

Érdekes felvételre hívta fel figyelmünket az egyik kedves nézőnk, amelyben állítólag egy rejtélyes női hang …