Szellemlány hangja egy sziklából? [Érdekes hangfelvétel]

Érdekes felvételre hívta fel figyelmünket az egyik kedves nézőnk, amelyben állítólag egy rejtélyes női hang hallható.

Az Urbex Hungary – Elhagyatott helyek nyomában youtube csatornájáról származó videót linkjét kaptam meg, hogy nekem vajon mi a véleményem róla. (Ő róluk annyit érdemes tudni nagyvonalakban, hogy elhagyott helyekre járnak felfedezni, és videózni.) Gyakran kapok hasonló felvételeket, a zöme tizenévesek kreálmánya, mikor ijesztő hangon rikácsolnak, és a játék mackójukat dobálják az ágy mögül.  Az újonnan kapott videó szerencsére nem ilyen volt. Persze ezzel is úgy voltam először, hogy jó eséllyel volt még egy nő, vagy lány a videón szereplő két sráccal, csak mivel nem szeret szerepelni a videóban, ezért nem mutatja a kamera. Gyakran van ilyen, sőt olyan is szokott lenni, hogy az elhagyott helyek, valójában nem is annyira elhagyottak, mert vagy hajléktalanok lakják, vagy pedig Urbexesek, vagy turisták hemzsegnek mindenfelé.

 
(az egyik hang jelenség 7:19-nél a másik 8:10-nél hallható)

Ezért úgy voltam vele, hogy biztos itt is valamelyik a fentebb vázoltak közül esett meg. Persze annak a lehetőségét sem vetettem el, hogy nem csak videós trükkről van szó, hiszen alávágni egy női hangot a videó alá – nem tartozik a bonyolultabb videós trükkök közé. Úgy éreztem, az lesz a legtisztább ha írok a videó készítőknek.

Talán egy óra se kellett, már a saját FB csoportomba érkezett a válasz a videóban szereplő egyik sráctól, hogy visszaírt közben az email-emre. De mivel ha már facebook-on vagyunk, jobbnak láttam ha facebook-on kérdezősködök kicsit:

Én:  -Na jó de most komolyan, mint videós a videósnak, nem ti raktátok be szopatásból a hangot?
Ő:  -Esküszöm, hogy nem! Ez a téma a csoportunkba, meg itthon is. Az asszony szerint hazahoztam egy szellemet 😁 a társam is megnézte, azt mondja érthetetlen. Nincs rá tippünk se mi lehet. Egyébként itt van a gépemen a nyers. Azon is rajta van 😞 Viszont az tuti, hogy ott 500 méteres körzetben senki sem volt. Csak ketten voltunk, nagy árkon, bokron kellett bemászni oda.

Ekkor én el is kértem természetesen a nyers videó fájlt. Kivágtam belőle a szóban forgó részt, és kiemeletem kicsit a frekvenciáját, feljebb hangosítottam:

Itt meghallgatható:

HANGMINTA I. (Sapka az öregen) ???

Ezután időközben kiderült, hogy van még egy rész ahol hallható bizonyos női hang:

HANGMINTA II. 

Mintha azt mondaná: (“nagyon kérlek titeket, nyugodjatok …”)

(többször egymás után vannak rakva a felvételek, hogy ne kelljen annyit visszatekergetni)

A helyszín érdekessége, hogy az URBEX HUNGARY felvételén is látható szellőző nyilásban (ahonnan elvileg a női hang is jött) 1999-ben meghalt egy féfri, miután megpróbált bemászni kötélen át a bunkerba a fia segítségével. Szerencsétlenségére a mellkasa köré kötött kötél miatt megfulladt, és a tűzoltóknak kellett kiszedniük a holtestet a szűk helyről.

Update: Közben kiderült még egy érdekesség, hogy a közelben lévő Molnár-Sziklának érdekes legendája van:

A kallómolnár leánya és a malom fiatal molnárlegénye közötti elkeseredett, tiltott szerelméről szól. A leánynak egy gazdag földesúr ajánlotta a házasságot.
A lány és a fiú, ha már egymáséi nem lehettek, úgy döntöttek, inkább a halált választják. A pár együtt ment fel a szikla tetejére, s kézen fogva vetették magukat a szédítő mélységbe. 
A szomorú sorsú szerelmesek emléke miatt nevezik Molnár-sziklának. – forrás: www.gyogyvizek.hu

FIRAIZMUS VIDEÓ A TÉMÁRÓL:

Köszönet az URBEX HUNGARY csatornának, hogy hozzájárultak az anyagaik felhasználáshoz. Az eredeti videó itt érhető el: youtube.com

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …