Szellemről készítettek felvételt

Szellemről készítettek felvételt Nottingham egykori – ma már múzeumként funkcionáló – legrettegettebb épületében, ahol a középkorban számtalan útonállót és gyilkost hurcoltak vérpadra.

A nottinghami igazságügyi múzeum az egyik legtitokzatosabb helynek számít Nagy-Britanniában.

ghost-pacman

Az intézményt felkereső turisták számtalan alkalommal számoltak be kísértetekről, furcsa szagokról és zörgő kulcscsomók zajáról. Egy házaspár most azt állítja, le is fotózta az egyik kísértetet az egykori földalatti börtönben.

A „hátborzongató, fehér, gonosz figurára” emlékeztető alakról készített képen egy történelmi ruhába bújtatott gyermek látható, amelyet az egyik látogató, Christine Spice a telefonjával rögzített.

„A társammal a múzeum által szervezett tárlatvezetésen jártunk. Mindketten nagyon spirituális emberek vagyunk, ezért az épület körül sok energiát éreztünk. Amikor lementünk a pincébe, nyugtalanságot éreztem, s valami rendkívül gonosz erőre lettem figyelmes. Mondtam a páromnak, hogy menjünk innen, mielőtt ez a valami megérintene minket. Megéreztem a veszélyt, a szívem pedig egyre gyorsabban dobogott. Valami dohos szagot éreztem, s ekkor kirohantam; csak később néztük meg a képet. A gonosz jelenléte nyomasztó volt rajta” – nyilatkozta Spice.

Az igazságügyi múzeum helyén 1375 óta bíróság, 1449-től pedig börtön működött.

Ez volt az egyetlen olyan hely Nagy-Britanniában, ahol egyszerre ki lehetett hallgatni, el lehetett ítélni és bebörtönözni a bűnösöket; a kivégzéseket az épület bejáratánál hajtották végre.

A múzeumban egykori cellák, két tárgyalóterem és néhány középkori barlang is látható.

forrás: www.mult-kor.hu/

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Szellemlány hangja egy sziklából? [Érdekes hangfelvétel]

Érdekes felvételre hívta fel figyelmünket az egyik kedves nézőnk, amelyben állítólag egy rejtélyes női hang …