forrás: Youtube

SZIKORA RÓBERT A GYERMEKEINK MEGVÁLTÓJA! [NYÍLT LEVÉL]

 

Első emlékem Szikora Róbertről pozitív volt.  Édesanyám öngyújtókat, meg tollakat rakott össze egy kis üzemben, ami egy családi házból lett kialakítva Kispesten. Emellett volt egy hangstúdió, ahol többek között az R-GO is felvette a dalait. Anyám jókat mesélt Szikoráról, hogy közvetlen és barátságos ember.

Na, de nem nosztalgiavágy vezérelt, hogy írásra vetemedjek, hanem az, hogy egy kissé kib*szta a biztosítékot az, hogy ez a jóember mostanság mennyire pózerkedik messiásszerepben. Anno valamelyik tehetségkutatóban is felfigyeltem arra, hogy nekiment valami black metálosnak, hogy ő nem támogatja az ilyen sátáni produkciókat, mert ez Istennek nem tetsző dolog, és hasonlók.

Ugyanez történt a napokban is Marilyn Manson kapcsán…
Szikora a gyermekek lelki üdvéért aggódik, sőt imádkozik értük! Mi is ezzel a probléma?

Az, hogy ez egy nagy bullshit. Téveszmékből fakadó paranoia, ami talán egy kis önreklámnak is jó lehet. Nem kétlem, hogy Szikora tényleg elhiszi ezt a sok isteni/sátáni marhaságot, de tegyünk pár dolgot tisztába, mielőtt szentelt vízért szaladnánk egy black metál zene hallatán.

Mi is az a Sátánizmus?

Ez egyház a sátánista külsőségeket pusztán színházi elemként használja.
Ez egyház a sátánista külsőségeket pusztán színházi elemként használja.

Sokak fejében az a kép él a sátánizmusról, hogy tagjai valami fáklyák fényében úszó barlangban áldoznak szűzeket, vagy jobb híján kecskék vérét isszák egy koponyából.
Az ilyen téves elképzelések okoznak paranoiát vallásos embereknél, még ha ilyen rituálék nem is léteznek a sátánizmus kapcsán.
Hasonló szeánszokat egyébként Közép-Amerikában szoktak tartani a szantéria vallás követői. A sors fintora, hogy ez részben keresztény vallás. A vudu és a kereszténység érdekes keveréke.

Térjünk vissza egy kicsit Marilyn Mansonra. Őt is tiszteletbeli sátánista taggá választották, na de melyik is ez a sátánista csoport, vagy egyház?!

A Sátán Egyházát 1966-ban jegyezte be Anton Szandor Lavey Amerikában.
Fontos tényező, hogy a Lavey-féle sátánizmus nem hisz semmilyen természetfeletti lényben, így sem a keresztények Istenében, sem a Sátánban. Ezért, amikor a keresztények a bibliában szereplő Sátánnal vonnak párhuzamot a Sátán egyházával kapcsolatban, az hatalmas tévedés. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. A valódi sátánisták inkább nevezhetők ateistáknak, és pusztán színpadi kellékként használják a sátánizmusra jellemző külsőségeket. Szeánszaik inkább meditatív jellegűek, nem hisznek a mágiában, vagy egyéb természetfeletti lényben.


Na, de ne húzzuk ilyen hosszúra a dolgot…

Szikora Róbert aggódik a gyermekeink lelki üdvéért!
Naivan kérdezném meg a művész urat, hogy a történelem során, vagy akár napjainkban;

-Hány komplett kultúrát törölt el a sátánizmus az évszázadok alatt?
-Hány embert égettek el máglyán a sátánisták, mert eretneknek tituláltak valakit?
-Létezett-e sátáni hadjárat, ahol lemészároltak komplett falvakat, akik nem akartak megtérni?
-Hány sátánista pap keveredik pedofil botrányba?
-Hány keresztényt kínoztak halálra a sátánisták?
-A sátánizmus beférkőzött-e az állami oktatásba, hogy jó szavazó birkákat neveljen a gyerekekből?

Ha már a bibliai Sátánról van szó; hány embert ölt meg a Biblia szerint a Sátán, és mennyit az Isten?
Illetve Szikora Róbert a Marilyn Manson nevű énekest kártékonynak találja a viselkedése miatt. Ne felejtsük el, hogy egy rocksztárról beszélünk, ezzel jár a zeneipar, ha jó, ha rossz. Viszont épp Szikora rója fel ezt?
Félve kérdezem meg Szikora Róbertet, vajon a 80-as, 90-es években hány R-GO gidát térdepeltetett meg a turnébuszban mikor azok lelki üdvéért aggódott?

forrás: Youtube
forrás: Youtube

Szerintem aggódjunk inkább a gyermekeink józan eszéért, tisztelt művész úr! 

Fira Heffner

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …