Természetfeletti jelenségek Kolozsvár közelében?

A Kolozsvár melletti Bács-Hója erdőről úgy tartják, hogy természetfeletti jelenségek helyszíne, a brit közszolgálati csatorna, a BBC pedig a világ legfélelmetesebb helyeinek toplistáján, ötödikként rangsorolta.

bscap0000

A Bács-Hója erdeit szellemek, nem evilági lények lakják, legalábbis a hiedelmek szerint. A fáknak is szokatlan formában nőttek, gyakori itt a csavart, lehajló, eltorzult és kiszáradt fatörzs. Van olyan, 200 évesnél is idősebb, és szinte teljesen száraz fa, amelyik mégis minden évben kihajt. A biológus szerint ez nagyon ritka jelenség, de nem lehetetlen.

A fa, ahogy öregszik, a külső része elhal, de belül a szállítószövetek egy része megmarad és a tápanyag és a vízfelvétel az megmarad… Itt nehezebb a vízfelvétel, tehát sokkal kisebb a víztartalma a fának mert nagyon mostoha körülmények között nőtt – mondta a Duna Híradónak Tóthfalussy-Veress Éva kolozsvári biológus.

SpookyForest

A tudósok száraz, logikus magyarázatai azonban nem érdeklik azokat, akik szellemeket keresni jönnek ide.

A Bács-Hója erdőben már a 60-as évek óta figyelik kutatják a természetfeletti jelenségeket.

imagesA Bács-Hója erdőhöz kapcsolódó misztikus történetek kiindulópontja a domboldal, az úgynevezett ufó-leszállópálya. 1940-ben Sift Sándor biológus édesapjával látott itt egy ufót, 1968-ban pedig lencsevégre is kapták az első itt leszálló földönkívülit – mondta a Adrian Patrut egyetemi tanár, a Román Parapszichológiai Társaság elnöke.

Sokan speciális energiákat is érezni vélnek, rengeteg kiránduló panaszkodott rosszullétre, fejfájásra. A tudósok szerint azonban a Bács-Hója erdő úgynevezett szeizmikus zóna. Az erős elektromágneses tevékenység pedig okozhat akár rosszulléteket, víziókat, vagy éppen fotókon, filmen megjelenő furcsa fényes formákat is.

forrás: hirado.hu

 

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …