Tudomány által is megmagyarázhatatlan rejtélyek

A tudomány tekintélye vitathatatlan, ám vannak dolgok, amelyekre bevallottan nem tud racionális magyarázatot adni. Íme 3 rejtély, amely a mai napig megoldatlan!

Amit a NASA sem bírt megfejteni: egy kép dobogó magzatszívvel

A Guadalupei Szűzanya képének titokzatos jelenségeit az 1600-as évektől vizsgálják, legutóbb a NASA legmagasabb rangú szakértői kutatták a rejtélyt a legmodernebb eszközökkel – és tárták szét tanácstalanul ők is kezüket. Maga a kép egy köpeny (tilma) szövetén maradt meg, méghozzá a legenda szerint úgy, hogy a Szűz megjelent egy indiánnak, és kérte, emeljen templomot a helyen. A püspök nem hitte el a jelenést bizonyíték nélkül, így a Szűz azt mondta Juan Diegónak, az indiánnak, hogy gyűjtsön virágot a dombról.

Tél volt, az indián mégis talált rózsákat, amelyet a köpenyébe (tilmájába) gyűjtött, és elvitte a püspöknek. Mikor a rózsák kihullottak a lepelből, a ruhán ott maradt a Gudalupe Szűz képének lenyomata. S hogy miért is olyan különleges ez a kép, miért is vizsgálják évszázadok óta? A hasonló szövetek 10 év alatt tönkremennek (még a róla 200 évvel később készített másolat is rég kifakult), a tilma pedig teljes pompájában ragyog. A festés nem ér hozzá a szövethez, tulajdonképpen felette lebeg, magában a szövetben semmilyen festékanyag nincs.

A rajta látható színek egyszerűen nem hozhatók létre semmilyen technológiával. A szövet hőmérséklete folyamatosan 36.6 fok, akár az élő emberé. Mi több: szemorvosi eszközökkel azt figyelték meg, hogy a festett szem ideghártyája összehúzódik, sztetoszkópos vizsgálattal pedig Mária övénél (hasánál) percenkénti 115 pulzust észleltek, amely az élő magzat szívverése… Mindezt komoly tudósok, nemzetközi felszerelések eredményeivel szögezték le, magyarázatot pedig évszázadok óta nem találnak, és nem találtak a NASA emberei sem. Csak a cáfolhatatlan tényeket, amelyek előtt zavartan áll a tudomány.

 

Összehangolódó női menstruáció – senki se tudja, miért

Van egy máig tudományos magyarázat nélkül maradt jelenség, amellyel akár te is szembesültél már. Többféle hipotézist felállítottak már, de egyik sem állta meg maradéktalanul a helyét, így a tudomány tanácstalanul áll a női szinkron-menstruáció előtt. Ez nem más, mint az a különös, ám sokak által megtapasztalt törvényszerűség, amikor is az együtt élő vagy egymáshoz közel álló nők menstruációja egymáshoz igazodik. Nem ugyanakkor kell „megjönnie”, mint a barátnőnek, mégis idővel valahogy ugyanakkor kezdődnek a nehéz napok.

Odaköltözik a húg, és már pár hét alatt összerendeződik a ciklus. A kollégiumi szobákban egy idő után mindenkinek ugyanakkor van szüksége tamponra. Számtalan nő tapasztalata indította el a tudósok érdeklődését a jelenség iránt, ám nem találtak sem biológiai, sem evolúciós magyarázatot. A tudomány számára maradt tehát rejtély, míg az ezoterikusok  fél szemmel a Holdra sandítva csendesen mosolyognak, és újabb bizonyítékot könyvelnek el a megfogható világon túli birodalom és a lelkek egysége mellett.

 

Hátborzongató pszichés betegség: több személyiség, több fizikummal

A multiplex (vagy disszociatív) személyiség azt jelenti, hogy egy testben több személyiség él. (A köztudat tévesen skizofréniának nevezi, holott az egy teljesen más jellegű betegség, a skizofréniában nincs több személyiség). Már maga a multiplex személyiség is különös kórkép, ám még ennél is jobban zavarba ejtik a tudományt az ezzel járó megmagyarázhatatlan jelenségek. Ugyanis nemcsak több (olykor akár száz) személyiség is él egyetlen testben, de ezeknek mind más fizikai jellemzőik is vannak.

Nem csupán a nevük, életkoruk más, de hajuk, szemük színe is változhat, amikor a másik személyiség kerül előtérbe, sőt, még bőrszínük is! A vizsgálatok során megdöbbentő eredmények születtek: az egyik személyiség rövidlátó volt, míg a másik nem, vagy magas volt a vérnyomása, míg a másiké alacsony, és még számos mérhető különbség mutatkozott. A tudomány a mai napig nem tud választ adni ezekre a kérdésekre. Az ezoterikusok számára pedig nyilvánvaló bizonyítéka ez is annak, hogy a test csupán egy ház, melybe a valódi Én, a lélek költözik. Olykor egyszerre több is.

forrás: delina.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …