Tudósok, akik tényleg próbálják életre kelteni a holtakat

Úgy hangzik, mintha egy nemrégiben megjelent sci-fi horrorból hoztuk volna a szalagcímet. De a történet tényleg a való életből származik. A Bioquark nevű cég olyan biotechnológián dolgozik, amelynek világmegrengető hatása lehet. Most húsz agyhalott betegen dolgoznak, akiknek megpróbálják újraalkotni az idegrendszerét. A kísérletet természetesen jóváhagyták. 

A tudósok azon dolgoznak, hogy képesek legyenek visszahozni valakit a klinikai halál állapotából, amely főleg agysérülés után történik meg. A kísérletben résztvevők családtagjai is jóváhagyták a kezelést. A pácienseket folyamatosan életben tartják és megpróbálják újraéleszteni a sejteket.

Dr. Ira Pastor abban reménykedik, hogy az emberi agy sejtjei is képesek adaptálódni, regenerálódni, mint például a szalamandrák, akik képesek újranöveszteni testrészeket. A kutató elmondta, hogy ezzel a lépéssel tulajdonképpen képesek lennének visszafordítani a halált. Lézerterápiával és stimulációval próbálják életre kelteni a sejteket, amelytől azt remélik, hogy megkezdődhet a regeneráció.
Ennek ellenére vannak ellenzői is a kísérletnek, akik úgy gondolják, hogy az agy nem állítható vissza az eredeti állapotába. Ennek ellenére, hogyha a kísérlet megbukik, akkor is rengeteget tanulhatnak belőle az emberi agyról, amit később terápiás célokra is felhasználhatnak, mint például a kóma vagy az Alzheimer és Parkinson-kór gyógyításánál.

forrás: bizzarium.com

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …