Üzenet a jövőbe!

Gyakran mélázok a jövőn… ha így folytatják az emberek, akkor vajon mi lesz a közeljövőben, aztán a távoli jövőben?


Jelenleg az emberek úgy élik a hétköznapjaikat, hogy a világról amelyben léteznek, örökkévalónak gondolják. Úgy ahogy napjainkban természetesnek vesszük azt, hogy facebook-ozunk, internetezünk, autót vezetünk, iskolába járunk, tévét nézünk, és sorolhatnám… olyannyira evidens, magától értődő dolgoknak látszanak, hogy azt kiáltanák ki őrültnek, aki kétségbe merné vonni azt, hogy ezek csak tovatűnő hóbortok a világtörténelemben. Gondoljunk csak vissza akár az ősi egyiptomi civilizációra, amely oly hatalmas, és erős volt, hogy lakói egy percig sem gondolták hogy egyszer még eltűnhet. Ugyanezt gondolták a Maják, A Rómaiak. Mi már csak mosollyal az arcunkon gondolunk rájuk, hogy bezzeg mi tudjuk hogy mostanra már csak múzeumokban, és könyvtárakban, illetve feljegyzéseken léteznek csak. Egykori hatalmas, és elpusztíthatatlannak vélt világok.

Sokan nem tudják, de az ókori Görögök, (mielőtt hanyatlani kezdtek) már tisztában voltak vele, hogy a föld gömbölyű, és hogy kissé spirális pályán kering a nap körül. De ugyanígy a gőzgép elődjét is megépítették már, amit aztán csak 2000 év(!) múltán találtak fel újra. Ami által megtudott indulni az iparosodás, és tulajdonképpen ennek köszönhetjük a jelenlegi technikai civilizációnkat.

 

Wiki:

Az aeolipil(Hérón-labda) nevű szerkezet a gőzgépókori őse, melyet alexandriaiHérónkészített a Kr. e. 1. századbanA készülék egy vízzel feltöltött fűthető tartály volt, amelyet csövek kapcsoltak össze a fölötte lévő, két fúvókával ellátott gömbbel. Az első edényből a víz a csöveken át a felső gömbbe jutott, és a fúvókákon keresztül kilövellve megforgatta azt.

Na de, ne kalandozzunk ennyire a múltba, nekünk most a jelen érdekes ugye. A mi jelenünk se másabb, mint az őseink által megélt jelen. A különbség az, hogy mi tanulhatunk a rég korok hibáiból, tudhatjuk a történelem könyveinkből hogy mely lépések, milyen tragédiákhoz vezettek. A szomorú tény azonban az, hogy mégsem tanulunk belőle… Az embereket a szürke közöny burkolja be a hétköznapokban, és mindenki éli “zombi életét”, semmivel sem törődve.

De ez még a jobbik eset! A rosszabb az, mikor a vezetők ugyanazokkal a praktikákkal manipulálják az embereket, mint a korábbi vezetők ezer évekkel ezelőtt  de mégis bedőlnek, bedőlünk újra és újra… Bedőlünk, aztán panaszkodunk hogy semmi nem változik, illetve változik, egyre rosszabb lesz.

Mi lehet a megoldás? Összefogás, és gondolkodás, cselekvés… Eme három dolog az, ami végre segítene az embereknek, hogy a múlt hibái ne ismétlődjenek meg újra, és egy olyan jövőhöz vezessenek, amelyet talán nem láttak még Róma bukásánál sem… A vezetőink nélkülünk senkik, ezt ne feledjük. A milliárdosok sem érnek semmit ha mi nem dolgozunk nekik, nem visszük a bankjaikba a pénzük, aztán nem veszünk fel hitelt, ezzel még inkább rabszolgává téve magunkat a rendszerben… Még ha nehéznek is hangzik, próbáljunk egyre inkább függetlenek maradni a rendszertől!

 “Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad.”
– Johann Wolfgang von Goethe –

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Szellemlány hangja egy sziklából? [Érdekes hangfelvétel]

Érdekes felvételre hívta fel figyelmünket az egyik kedves nézőnk, amelyben állítólag egy rejtélyes női hang …