Valami van a Stonehenge alatt! – videó

A Stonehenge az emberiség számára mindig rejtélyes hely volt. Régészek azonban most valami egészen érdekeset találtak a Stonehenge alatt, ami a rejtélyt még jobban növeli.

A kutatók 3D-s lézerrel térképet készítettek a Stonehenge alatti területről. A technológiával a Ludvig Boltzmann Intézet szerint kevésbé rombolják a leleteket, mint más hagyományos ásatási módszerekkel.

2104

Ezzel a technikával találták meg a 15 négyezer éve álló szoboralkotást.

A Stonehenge Hidden Landscape Projekt már negyedik éve tart és az első találatuk a Curus nevű alkotás volt, ami jelentős felfedezés. Ennek alapján azok a feltételezések születtek meg, hogy ezen a helyen sokkal több dolog történt, mint, amit el lehet képzelni.

A legfrissebb felfedezések alapján azonban kiderült, hogy a Stonehenge környékén laktak a legkorábban az emberek Nagy-Britannia területén, méghozzá i. e. 8820-ban.

Ez a legfrissebb felfedezés azonban megváltoztathatja az eddigi véleményt, amely szerint csak időközönként jártak erre a helyre az emberek. A legfrissebb eredmények azt feltételezik, hogy ezen a környéken folyamatosan éltek emberek.

1160

forrás: index.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …