Valóság a Mátrix elmélet?

Bizonyára sokaknak ismerősnek hangzik a Mátrix szó/kifejezés, de most nem a matematikai fogalomról van szó, hanem a Keanu Reeves főszereplésével forgatott négysikerű filmről amely 1999-ben látott napvilágot.

A film nagy-vonalakban arról szól, hogy mindnyájan valamiféle számítógépes program részei vagyunk. Amolyan virtuális rabszolgái egy rendszernek, amelyet egy központi számítógép irányít, azzal a céllal hogy amíg az emberek ebben az álomvilágban “élnek”, közben termelhessék a gépeknek a kellő energiát a fennmaradáshoz.

Idézet a Mátrix c. filmből: “A világ egy olyan hely lett, ahol nem születnek többé emberek, termesztik őket…”

Érdekes fikció, amely tulajdonképpen a buddhizmus filozófiáján alapszik.

Na de hogyan is került elő újra a Mátrix elmélet?

A CERN fizikusai meghökkentő elmélettel álltak elő, miután egy -eddig- titkos projekten dolgoztak össze, egy svéd mikrobiológiai laborral. A svéd magán labor szakterülete a DNS kódok kutatása kvantumfizikai szinten, és érdekes dolgot fedeztek fel:

A DNS szekvenciák elrendeződése kvantumfizikai szinten, kísértetiesen hasonlít, bizonyos aspektusaiban a számítógépek világából ismert bináris rendszerre.

Tehát mire is jöttek rá a tudósok?

Arra, hogy az élőszöveteket kvantumfizikai szinten elemezve, olyan jellemzőket kapunk, amely a számítógépes programkódhoz hasonlít. Később kidolgozták a módszert, hogy nem csak élő, de bármilyen más anyagon is igazolható az elmélet. Tehát minden amit látunk, érzékelünk, tapasztalunk az valamiféle számítógépes kód, program része.

Mit tartogat a jövő? 

A CERN fizikusai egyelőre megpróbálják megfejteni a kódrendszert amelyre rábukkantak, és ha ez lehetségessé válik számukra, akkor az eddig a legnagyobb tudományos felfedezés lesz. Hiszen ebben az esetben, bármikor újra tudjuk majd programozni a “valóságot”.

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …