Zeneművész lett egy agyrázkódástól! [VIDEÓVAL!]

Egy 41 éves férfi fejsérülés következtében lett zeneművész. Persze, hogy hihetetlen, hiszen a világon körülbelül harmincan élnek bizonyítottan ezzel a betegséggel.

A Savant-szindróma jellemzője, hogy bizonyos fejsérülések következtében az illető olyan képességekkel „gyarapodik”, mellyel eddig egyáltalán nem rendelkezett. Derek Amatonak 41 éves koráig fogalma sem volt a zenélésről, sőt egyáltalán semmilyen kapcsolatban nem volt sem a kottával, sem az énekléssel és semmilyen hangszerrel sem.

Egy szülinapi bulin derek a focilabda után ugrott, amikor egy rossz mozdulat következtében fejsérülést szenvedett. A bekövetkezett agyrázkódás Savant-szindrómát okozott nála. Derek az eset óta különleges zenei képességgel gazdagodott, azóta már 8 különböző hangszeren is játszik magas szinten. Az esés következtében a férfi hallásának 35 százalékát és néhány emléket is elveszített régebbi életéből.

Derek bizonyos szempontból igazán szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a baleset előtt egy olyan korszakban volt, amikor éppen nem tudta, hogy mit kezdjen életével, mostanra pedig már két albumot adott ki. Ez az ösztönös, bár nem vele született, zenei tehetsége a betegség jellemzői szerint bármikor eltűnhet, „meggyógyulhat”, ami azt jelenti, hogy Derek ugyanúgy nem fog tudni kottázni például, mint azelőtt.

forrás: twice.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …